USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Катастрофу літака Табанюка під Коломиєю могли підлаштувати через боротьбу за землю, – ЗМІ

31 Липня 2021 12:19
Катастрофа літака легендарного пілота Ігоря Табанюка в селі Шепарівці Коломийського району могла бути підлаштованою. Ймовірна причина – боротьба за землю.

Відомо, що останнім часом довкола аеродрому, який відбудував Ігор Табанюк, точилися конфлікти, пише Обозреватель. Як писав Дмитро Комаров на своїй сторінці у Facebook, аеродром намагались «віджати». Цю інформацію підтверджують інші знайомі загиблого пілота, аі також його родичі.

За словами Комарова, Табанюк за свої гроші відродив аеродром у Коломиї з руїн, відкрив там льотну школу, проводив свята для всіх охочих.

Телеведучий звернувся до керівництва міста і країни з закликом, щоб справа життя льотчика не загинула після його смерті.

«Цей аеродром зобов’язані назвати ім’ям Ігоря Табанюка», – закликав він.

Зі свого боку, син Табанюка Ігор підтвердив у коментарі СТБ, що аеродром хочуть «віджати» під незрозуміло які цілі.

«Моя підозра, що, найімовірніше, це навмисна підстава. Щось зробили з літаком», – підкреслив він.

Мер Коломиї Богдан Станіславський ще у квітні писав у Facebook, що знову буде переконувати профільну комісію та всіх депутатів міської ради продовжити оренду землі під стоянки літаків та рульові доріжки.

«Інакше сертифікація летовища, яке більше десятка років так фахово розбудовував Ігор Табанюк, буде втрачена. Для цього потрібно рішення депутатів», – підкреслював він.

В іншому разі летовище б просто перестало працювати.

Місцеві мешканці в коментарях висловили думку, що катастрофа – це не що інше як вбивство Табанюка через землю під ангарами.
Деталі трагедії Комаров та Станіславський обговорили у прямому ефірі «1+1» разом з журналістом Олександром Загороднім. Майбутнє аеродрому залишається під питанням, водночас мер міста наголосив на необхідності впорядкувати паперові питання з приводу землі, на якій він розташований.
Також у коментарі Суспільному міський голова Коломиї додав, що є пропозиція назвати аеропорт на честь загиблого пілота і надати йому звання почесного містянина.

«Табанюк – це відома людина, багато зробив, прославив Коломию в цілому світі. Я думаю, що ми обов’язково ухвалимо рішення, як ушанувати його ім’я», – сказав Станіславський.

Нагадаємо, 28 липня у Коломийському районі Івано-Франківської області впав легкомоторний спортивний літак, внаслідок чого загинули чотири особи. Пілотом літака був один із найкращих та найдосвідченіших пілотів України – Ігор Табанюк. Його добре знали по всій Україні. Саме з ним Дмитро Комаров встановив рекорд з якомога більшої кількості відвідин аеродромів в країні лише за три доби.

Суму додає і те, що у 2013 році в авіакатастрофі загинув молодший син Табанюка. Хлопець полетів замість свого батька на перевірку літака.

Табанюк вважав, що син «забрав» його смерть.

Професійний льотчик та інструктор Ігор Табанюк пережив 6 днів без води та їжі після падіння у Гімалаях, втрачав близьких в авіакатастрофах, здійснював посадку без двигуна, але це все не зупинило його бажання розвивати авіаційну справу в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Дзвоніть на 102 Показати IP 31 Липня 2021 12:41
В кожного своя правда у родини та знайомих загиблого пілота своя версія, у чиновників Іванофранківщини своя версія. Піди там розберись!!!???
Анонім до Дзвоніть на 102 Показати IP 31 Липня 2021 13:08
Яка ще СВОЯ правда? Є або правда, або неправда (брехня). Все інше то від лукавого.
Дзвоніть на 102 до А Показати IP 31 Липня 2021 15:19
А що тут дивуватись, - 85% українців живуть в повсякденній брехні, чиновницька корупція поганяє цивільною корупцією серед населення, і нам так добре жити, якщо 85% населення робочого країни отримує зарплату в конвертах, а потім йдуть за субсидією, то це як називається, що хіба ми не брешемо? Це один приклад я навів щодо обопільної брехні: намагаємось обдурити всіми підходящими шляхами свою державу, а гроші на субсидію звідки беруться, можливо із США. Ні!!! Субсидія, це податки наші, з тих співвітчизників, які прозоро працюють і не ховають своєї бухгалтерії від оподаткування. А ти наш розумнику про яку правду тут розказуєш (або правда, або брехня). Ми всі виходить від лукавого, бо живемо за рахунок брехні. На ринках спекулянти махлюють+нас обважують, в супермаркетах касири нам у квитанцію вписують додатковий товар, який ми не брали, але платити мусимо і т.д. Ще раз кажу, що у кожного своя правда. Ще можливо навести приклад з поліклініками, проведенням операцій в лікарнях, з купівлею ліків в аптеках...???
Хочеш землю? Показати IP 31 Липня 2021 16:15
Йди в АТО (ООС). Доведено учасниками.
Коли до Хочеш землю? Показати IP 31 Липня 2021 21:36
Коли вас виписати встигли? Помоєму вас не долікували і ви марите.
Кайдашева сім'я до Коли Показати IP 31 Липня 2021 22:04
Вбивати за землю це вікова традиція!
Коли до Кайдашева сім'я Показати IP 1 Серпня 2021 22:36
Просто не припиняйте приймати нейролептики.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus