USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

Катастрофа F-16 : Командувач Повітряних сил відповів на критику Безуглої, яка звинувачувала його в замовчуванні

Сьогодні 15:56
Командувач Повітряних сил Микола Олещук заявив, що не приховував інформації про авіатрощу літака F-16, унаслідок якої загинув пілот Олексій Месь. Він пояснив, що під час війни така інформація не може відразу потрапляти в публічний простір.

Він запевнив, що вище керівництво одразу отримало доповідь про авіакатастрофу, як і партнери зі США, які вже долучилися до розслідування її причин.

Нагадаємо, 26 серпня під час масованого обстрілу розбився винищувач F-16, за його штурвалом перебував підполковник Олексій Месь, він загинув, знищивши три крилаті ракети та один ударний БпЛА. Наказом Головнокомандувача Збройних Сил України підполковнику Олексію Месю присвоєно військове звання полковник посмертно.

Розслідування вже триває, під час нього з’ясують обставини катастрофи та хто за неї відповідальний, каже Олещук. Він також пояснив, що ця інформація не могла відразу потрапити в медіа, оскільки «війна в країні».

Водночас він назвав народну депутатку Мар’яну Безуглу, яка критикувала його за мовчання щодо інциденту, «інструментом для дискредитації вищого військового керівництва» та людиною, «яка давно продала своє ім’я, для досягнення цих мерзенних цілей».

«Мар’яно, прийде час, проситимете вибачення перед усім військом за те, що накоїли, сподіваюсь у суді!» – сказав командувач Повітряних сил, звинувативши Безуглу в дискредитації його самого, Повітряних сил та «основного союзника України – США».

За його словами, депутатка стала «основним ньюзмейкером ворожої пропаганди» і б’є «всі рекорди на російському телебаченні».

Раніше Безугла заявила, що F-16, яким пілотував льотчик Олексій Месь, збив зенітно-ракетний комплекс Patriot «через дискоординацію між підрозділами». Вона звинуватила Повітряні сили в «культурі брехні», адже там, мовляв, заявили, що Месь не впорався з керуванням.

Пізніше Безугла також написала, що катастрофа F-16 – щонайменше третій випадок, коли український літак із пілотом збила власна ППО. Вона вимагала від Олещука виступити з заявою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
321 Показати IP Сьогодні 15:59
Правди ми вже ніколи не дізнаємося, на жаль. Земля пухом пілоту.
Всім Показати IP Сьогодні 16:04
Коли ця безугла мавпа опниться в клітці ???
Анонім Показати IP Сьогодні 16:29
військо- це не одна особа, це тисячі людей, серед яких є і високі професіонали, і відважні, і герої, і відповідальні, і патріоти, а є і безвідповідальні, непрофесійні, як і в будь-якій професії, бувають навіть кацапські криси. Прикривати чиюсь недолугість в армії героїзмом інших злочинно. Так що перед усім військом ніхто вибачення просити не буде, це тупа заявка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus