USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

«Катакомби» в дворі: в Луцьку просять відремонтувати аварійну прибудинкову територію

21 Лютого 2022 12:33
Мешканці будинку на вулиці Саперів, 10 у Луцьку просять відремонтувати їхній двір. Із таким проханням вони звертаються з 2015 року.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

До міськради звернулися представники ОСББ «Калиновий гай», що на вулиці Саперів, 10.

«Ми неодноразово зверталися, починаючи з 2015 року. Наша прибудинкова територія вкрай розбита, там неможливо навіть вийти людям... У нас «катакомби» в дворі», – поскаржилися представниці ОСББ та додали, що жителі самостійно закуповували щебінь і засипали ями на території будинку.

Вони розповіли також, що ОСББ бере участь у програмі з енергоощадності. У будинку вже встановлено індивідуальний тепловий пункт, у планах – утеплення фасаду.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк зазначив, що найближчим часом роботи на вулиці Саперів, 10 не заплановані. Він нагадав, що в черговості проведення ремонтів дворів і вулиць міськрада керується списком, затвердженим ще кілька років тому (депутатами минулої каденції).

Голова комісії, депутат Роман Бондарук пояснив, що бюджет громади не такий великий, як хотілося б, і подібна ситуація з відсутністю благоустрою склалася в багатьох дворах Луцька.

Він зазначив, що за попередньою домовленістю з міським головою Ігорем Поліщуком, якщо ОСББ реалізовуватиме заходи з енергоощадності, такі прибудинкові території ремонтуватимуть після закінчення робіт, наприклад, із утеплення будинку.

«У мене пропозиція: при перегляді переліку ремонту прибудинкових територій ми будемо звертати увагу та першочергово включати в перелік ті будинки, де ОСББ беруть активну участь у програмах із енергомодернізації. Ми повинні підтримувати активних людей, які самі співфінансують ремонти. Ми повинні стимулювати таких людей. А ті, хто не хоче цього робити, – стійте в черзі», – сказав Роман Бондарук.

Ольга ШЕРШЕНЬ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Василь Показати IP 21 Лютого 2022 12:51
Конякіна 29 вже 2 рокі будинок повнвстю енерогомодернізоваий, а в черзі на ремонт прибудинкової з 2017 року.Округ без депутата?
Двір до Василь Показати IP 21 Лютого 2022 15:08
А де можна глянути чергу на ті ремонти?
Свідомі мешканці Показати IP 21 Лютого 2022 15:03
Звичайно ,бо в його програмах, особливо там де він вспоиває ніхто не хоче брати участь.
Лучанин Показати IP 21 Лютого 2022 15:04
Кравчука 19 Б утеплений,просимо зробити кап.ремонт прибудинкової території
лучанин Показати IP 21 Лютого 2022 16:02
Конякіна 25 ЯМИ вже 10 років
Сашко Показати IP 21 Лютого 2022 17:45
Ну головне що волі зробили з нормального на нормальне тільки ширше трошки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus