USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

Картину Рембрандта, яку знайшли на горищі, продали на аукціоні за понад $1,4 мільйона

6 Вересня 2024 23:44
В американському штаті Мен знайдену на горищі картину нідерландського художника Рембрандта ван Рейна продали на аукціоні за понад 1,4 мільйона доларів США.

Про це повідомляє Associated Press.

Картина XVII століття під назвою «Портрет дівчини» Рембрандта була виявлена оцінницею мистецтва та аукціоністкою Кайєю Вейлс на горищі у маєтку в Камдені, штат Мейн. Етикетка на зворотному боці рами свідчила, що картину було передано до Музею мистецтв Філадельфії для виставки у 1970 році.

Читати ще: Мистецтвознавці знайшли невідомі раніше картини Рембрандта вартістю $6-10 мільйонів

«Дім був наповнений чудовими творами, але саме на горищі, серед купи витворів мистецтва, ми знайшли цей чудовий портрет», – сказав Вейо із аукціонного дому Thomaston Place Auction Galleries.

«Портрет дівчини» перебував у приватній сімейній власності із 1920-их років, і після виставки у Філадельфії він залишився у родині, повідомили в аукціонному домі. Знайдена картина була написана на дубовій дошці і вмонтована у золоту голландську раму із різьбленням ручної роботи, розповів Вейо.

Невідомо, кому саме належала картина, як і те, яким чином вона опинилася на горищі. Торги Thomaston Place Auction Galleries пройшли у суботу, 24 серпня. Повідомляється, що під час аукціону панувала жорстка конкуренція, але зрештою неназваний європейський колекціонер заплатив за картину 1,41 мільйона доларів США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus