USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Картину Бенксі, що самознищилася, знову виставлять на аукціон, але в 4 рази дорожче

3 Вересня 2021 23:38
Картину вуличного художника Бенксі, яка частково самознищилася відразу після продажу на аукціоні в 2018 році, знову виставлять на продаж.

Аукціон призначений на 14 жовтня, йдеться на сайті аукціонного дому Sotheby’s, пише УНІАН.

Оціночна вартість картини зросла до 4-6 мільйонів фунтів стерлінгів ($5,5-8,3 млн), що в четверо перевищує суму, яку заплатив нинішній власник ($1,4 млн).

Колекціонер з Європи, яка тоді купила картину, вирішила не відмовлятися від твору після того, як його частково розрізав шредер прямо в залі, де відбувався аукціон. При цьому картину перейменували з «Дівчинка з повітряною кулею» на «Любов у смітнику».

Як пише Bloomberg, у разі успішних торгів картина Бенксі може зрости в ціні майже на 500% за три роки.

«Робота народилася з найбільш видовищної мистецької події 21 століття. Бенксі створив світову сенсацію, яка з того часу стала культурним феноменом. У ту пам’ятну ніч Бенксі не стільки знищив твір мистецтва, подрібнивши його, скільки створив його», – сказав старший директор Sotheby’s і голова відділу сучасного мистецтва Алекс Бранчік, пише Artnet.

6 жовтня 2018 року на аукціоні Sotheby’s в Лондоні продавалася одна з найвідоміших картин вуличного художника Бенксі «Дівчинка з повітряною кулею».

Робота, поміщена в товсту позолочену раму, була продана майже за мільйон фунтів. Але як тільки аукціоніст оголосив, що лот проданий, рама зажужала і картину почав розрізати захований всередині механізм. В результаті половину роботи розрізало на смужки. Як передбачається, механізм привів у дію сам Бенксі, який таємно знаходився в залі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 4 Вересня 2021 08:00
Куда катится мир

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus