USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.40 10.58

Картина українського художника Івана Марчука побила аукціонний рекорд

11 Червня 2024 23:00
У суботу, 8 червня, на київському аукціоні Goldens картину Івана Марчука продали за рекордну для України суму. За пейзаж під назвою «Зійшов місяць на Дніпром» новий власник заплатив $250 тисяч.

Про це йдеться на сайті аукціонного дому, пише УП. Життя. У своїх соціальних мережах Goldens написали, що загальна сума з комісією та авторським збором склала $300 тисяч.

Полотно розмірами 70 на 100 сантиметрів було створено у 1980 році та зберігалося в приватній колекції. На ньому зображений нічний краєвид українського села. Попередньо «Зійшов місяць над Дніпром» оцінювали у $150-200 тисяч. Після продажу новим власником також став приватний колекціонер.

Цей лот побив рекорди серед продажів сучасних українських митців, а також серед картин самого Івана Марчука. У 2022 році полотно «Сад спокуси» продали на благодійному аукціоні Art can help за $120 тисяч. Тоді організатор події – український аукціонний дім Goldens – відправив половину отриманих коштів у фонд «Повернись живим» на потреби Збройних сил України.

Читати ще: Картину українського художника Івана Марчука продали на Sotheby’s за 76 тисяч євро

Нині ж у межах аукціону «Колекційне класичне мистецтво» тривали торги за 42 роботи. У неочікувано велику суму було оцінено керамічну композицію харківської мисткині Ольги Рапай (1929 – 2012). Робота «Арлекін та П’єро» пішла з молотка за $35 тисяч, коли оцінкова вартість становила 10-15 тисяч.
«Ця сума перевищила не лише усі попередні продажі робіт скульпторки, а й української кераміки загалом. Такий результат є яскравим показником підвищення інтересу до української кераміки, що набирає обертів останнім часом», – написали в аукціонному домі.

Торги також вели за роботи Абрама Маневича, Ісаака Пайлеса, Андрія Коцки, Миколи Глущенка, Олексія Шовкуненка, Ірини Беклемішевої, Ференца Семана, Романа Сельського, Ладо Гудіашвілі, Опанаса Заливахи, Миколи Максименка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
факт Показати IP 12 Червня 2024 06:45
Картину Примаченко придбав українець, який живе за кордоном, за 500 тисяч доларів – це найбільша сума за українську картину в історії благодійних аукціонів. Картину віддав в музей.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus