USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.69

Карантин в Україні хочуть продовжити до травня на м'якших умовах

5 Лютого 2021 16:54
Загальні умови адаптивного карантину, який уряд має намір запровадити до 30 квітня, будуть більш м’якими.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час онлайн-зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією, передає Укрінформ.

«Ми вже розробили нормативний акт, який регулюватиме карантинні обмеження в Україні. Карантин планується продовжити до 30 квітня. Але ми пом’якшимо загальні умови, виходячи з ситуації», – сказав він.

Він наголосив, що жорсткі карантинні обмеження, так званий «червоний» рівень епіднебезпеки, може бути введений на території того чи іншого регіону, якщо одночасно два показники перевищують норму.

Жорсткі карантинні обмеження можуть бути запроваджені в певних регіонах, залежно від завантаженості лікарень або зростання захворюваності більш ніж на 50% за останні сім днів.

За його словами, наразі жодна область чи регіон не відповідають критеріям, за якими вводиться «червоний» рівень епіднебезпеки. Водночас, за словами Степанова, при введенні обмежень не передбачається заборона руху громадського транспорту.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів має намір повернутися до адаптивного карантину, який передбачає кілька рівнів епідемічної небезпеки – зелений, жовтий, помаранчевий та червоний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus