USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Капремонт басейну та нові спортмайданчики: нардеп Ігор Гузь зустрівся з нововолинцями

28 Січня 2019 17:43
Капітальний ремонт басейну в садку № 9 та встановлення двох спортивних майданчики зі штучним покриттям у Нововолинську – всі ці об’єкти вкрай затребуванні для місцевих жителів та вихованців навчального закладу. Доцільність їх облаштування народний депутат Ігор Гузь обговорив з громадами мікрорайонів і педагогами. Зі слів парламентаря, за кілька днів буде рішення уряду для виділення державних коштів і вже тоді можна розпочинати роботи з реалізацією цих проектів.

Про це розповів депутат під час зустрічі з вчителями і батьками учнів загальноосвітньої школи № 2 у рамках робочої поїздки в округ, повідомляє прес-служба нардепа.

Він не вперше побував у стінах цього закладу. Свого часу директор школи Алла Кобиш звернулася до нього посприяти в оновленні фасаду школи.

Пропозицію виділити мільйон гривень з державного бюджету нардеп подав Кабміну. Наразі йде затвердження проекту і вже у найближчі дні можуть надійти гроші в бюджет міста на його реалізацію.

Як розповіла директорка, Ігор Гузь і раніше підтримував ініціативи закладу. Наприклад, за кошти соцеконому придбали обладнання для класу хімії та оргтехніку. А тепер у співфінансуванні з міськрадою сподіваються зробити фасад приміщення.

«За три роки у всіх дитсадках Нововолинська замінили старі вікна на енергоощадні. Сума, яку вдалося залучити з держбюджету, – 3,5 мільйона гривень. Звісно, частину вікон встановили і за батьківські кошти. Торік у місті ми започаткували у співпраці з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» акцію «Чистий двір». У 2019 році за ресурси «соцеконому» обладнаємо два майданчики зі штучним покриттям на вулиці Сірка та у 15-у мікрорайоні. За основу беремо майданчики, які потребують капітального оновлення. Орієнтовно вартість кожного – 800 тисяч гривень», - розповів депутат.

Педагоги та батьки ставили парламентарю запитання. Зокрема, вчитель початкових класів Ольга Зай поцікавилася, чи планується у парламенті удосконалення медичної реформи. Адже, з її слів, сьогодні складно потрапити на прийом до сімейного лікаря через відсутність талонів, довжелезні черги і скорочений час прийому медиків.

Жителька Нововолинська пані Інна стурбована відсутністю субсидії для старшої людини, у якої діти працюють за кордоном і не в змозі перерахувати кошти на лікування через бюрократичні перипетії. Також запитували, чи можливо ЗНО зробити багаторівневим для учнів з різним ступенем освітньої підготовки, та багато іншого. Загалом, дискусія з людьми була конструктивною.

У 2018-му за поданням парламентаря уряд для реконструкції басейну в дитсадку № 9 Нововолинська з державного бюджету спрямував 1 мільйон 520 тисяч гривень. Дотепер роботи ще не розпочалися. Однак – це «перехідні кошти» і тому їх планують освоїти на відповідний проект вже цього року.

Наразі зробили оціночно-будівельну експертизу, працюють юристи і орієнтовно в лютому оголосять тендер на проведення ремонтних робіт. Він може тривати до двох місяців, а, відповідно, вже у травні реально розпочати усі роботи з відновлення басейну. Йдеться про нові душові й роздягальні, ремонт системи вентиляції, встановлення енергоощадних вікон, вкладання плитки, будівництво ванни басейну та обхідної доріжки й інші роботи.

«У Нововолинську має бути такий же сучасний басейн, який ми спільно торік зробили в школі у Володимирі-Волинському», - зауважив Ігор Гузь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 28 Січня 2019 19:05
Шановному Пану Ігору від всіх волинян - красна подяка та низький доземний уклін!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus