USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Канадські волонтери передали лікарні на Волині кошти на нове обладнання та ноутбуки

23 Листопада 2023 22:39
Команда канадських волонтерів побувала у Ківерцях. Боб, Брюс, Крістін та Брендон – від початку повномасштабної війни в Україні ці четверо іноземців допомагають нашій країні вистояти. Вони забезпечують освітні та медичні заклади найнеобхіднішим, аби місцеві громади могли більше допомагати війську.

У Ківерцівській центральній лікарні, куди приїхали волонтери, приймали їх не лише як гостей, а як друзів, бо в медзакладі канадійці вже не вперше. Під час минулого візиту вони подарували лікарні необхідне на той час обладнання, йдеться в сюжеті 12 Каналу.

«Ми визнаємо той факт, що та допомога, той внесок, який ми надаємо, – це лише одна краплина з усієї картини. Ми також розуміємо, що надзвичайно важливо показувати те, що потрібно підтримувати українську спільноту, показувати усьому світу, усій глобальній спільноті, що це надзвичайно важливо», наголосив волонтер із Канади Боб Бекет.

Боб – у минулому пожежник. Паралельно з порятунком людей займався волонтерством. Сьогодні його команда – це колишній поліцейський Брюс Браун, репортер Брендон Стрейн та Крістін Леворт, яка опікується шкільним округом у Канаді.

Гості розповіли: найближчої весни четверо першокурсників або старшокласників з Ківерцівської громади протягом трьох тижнів зможуть пожити в Канаді. Крім того, команда Боба привезла в лікарню допомогу – 15 ноутбуків та гроші на нове медобладнання.

Читати ще: У Горохів навідалися волонтери з Канади: привезли обладнання для освітян й запрошення на навчання для місцевого таланта

«Директорка Ківерцівської центральної лікарні Наталія Круцько повідомила нам, що для лікарні потрібно закупити певне медичне обладнання. Ми зібрали необхідні кошти – 50 тисяч доларів», – розповів Боб Бекет.
Зі слів очільника Ківерцівської громади Олександра Ковальчука, ця допомога є дуже цінною, адже оперативно і в повному обсязі забезпечити потреби лікарні з бюджету міста практично неможливо.

«Ми плануємо плідну співпрацю з нашими партнерами з Канади, це не останній їхній візит у нашу громаду, бо є багато питань і багато напрацювань на рахунок нашої лікарні, і не тільки. І кожен візит партнерів має велике значення для громади» – додав міський голова Ківерців.

У Ківерцівській центральній лікарні щоденно приймають до трьохсот пацієнтів. У стаціонарі – понад 160 ліжкомісць. За словами очільниці медзакладу Наталії Круцько, нині лікарня функціонує за рахунок державного та міського бюджетів. Нове обладнання, ремонт, утримання – усе це за кошти з бюджету громади.

«Крім тих, що дають на розвиток, міська рада на постійній основі забезпечує енергоносії та комунальні послуги: вивіз сміття, водопостачання, водовідведення, опалення лікарні» – каже Наталія Круцько.

Читати ще: Волинський університет відвідали волонтери з Канади

Невдовзі, розказала лікарка, заклад матиме ще більше можливостей, адже отримані від канадійців кошти дадуть змогу і покращити роботу медиків, і удосконалять послуги пацієнтам. Бо у деяких відділеннях досі працюють на обладнанні, якому не один десяток років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus