USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

Канада відмовляється від російської нафти

1 Березня 2022 05:10
Прем'єрміністр Канади Джастін Трюдо оголосив про заборону імпорту російської нафти через розв’язану Російською Федерацією війну проти України.

Таку заяву він зробив під час пресконференції у понеділок, 28 лютого, передає ТСН з посиланням на Reuters.

«Ми оголошуємо про свій намір заборонити весь імпорт сирої нафти з Росії – галузі, яка принесла великий прибуток президенту Путіну та його олігархам», – заявив Трюдо.

За даними Статистичного управління Канади, у 2021 році ця країна імпортувала російських енергопродуктів на суму $228 мільйонів.

«Хоча Канада імпортувала в останні роки дуже незначні обсяги [сирої нафти], цей захід посилає потужний сигнал», – зауважив канадський прем'єр.

Наразі заборона стосується тільки імпорту сирої нафти, але надалі уряд Канади має намір відмовитися від російських нафтопродуктів загалом.

Водночас Трюдо повідомив, що уряд звернувся до незалежного регулятора радіомовлення, телебачення та телекомунікацій із проханням припинити мовлення в країні російської державної телекомпанії RT. Канадські кабельні оператори раніше заявили, що добровільно відмовляться транслювати RT.

Міністр оборони Аніта Ананд заявила, що Канада незабаром відправить в Україну 100 протитанкових систем Carl Gustaf і 2 тисячі ракет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus