USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Канада офіційно визнала військову агресію Росії проти України геноцидом

28 Квітня 2022 08:14
У середу, 27 квітня, у парламенті Канади одноголосно проголосували за те, щоб визнати військову агресію Росії в Україні геноцидом. В ухваленому документі йдеться про те, що існують достатні докази системних і масових воєнних злочинів, які були скоєні російськими окупантами.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Reuters.

У заяві Палати громад Канади перераховуються злочини російських військових, серед яких – навмисні вбивства цивільних і наруга над їхніми тілами, примусова депортація українських дітей до Росії, тортури та зґвалтування.

Читати ще: Людям відрубували кінцівки, жінок ґвалтували: Зеленський побував у Бучі й назвав звірства окупантів геноцидом

«Зважаючи на значну кількість явних свідчень систематичних і численних воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених проти українців збройними силами РФ за вказівкою президента Володимира Путіна та членів російського парламенту... Палата громад Канади визнає, що РФ чинить геноцид проти народу України», – йдеться в ухваленому документі.

Нагадаємо, раніше парламенти Латвії та Естонії прийняли заяви, в яких визнали, що Росія вчинила геноцид проти українського народу. 14 квітня Верховна Рада визнала війну Росії геноцидом проти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus