USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Камери для безпілотників і не тільки: новий пакет допомоги Україні від Канади

12 Липня 2023 21:39
Канада оголосила про новий пакет фінансової допомоги для підтримки України та зміцнення трансатлантичної безпеки. Його сума становить понад 411 млн доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

«Нове фінансування для України ґрунтується на більш ніж 8 мільярдах доларів у вигляді багатогранної допомоги, яку Канада виділила з початку 2022 року», – йдеться у повідомленні.

Камери для безпілотників

Трюдо повідомив, що Канада продовжить надавати Україні військову техніку та навчання, необхідне їй для самооборони.

«Канада має намір спиратися на нашу військову підтримку і відповісти на прямий запит України, надавши додаткові безпілотні камери», – сказав глава уряду.

Нелетальна допомога

Крім того, прем’єр-міністр оголосив про додаткові 37 млн доларів до Комплексного пакета допомоги для України.

Цей внесок, на додаток до 26 мільйонів доларів, оголошених у квітні 2023 року, підтримає надання НАТО нелетальної практичної допомоги Україні. Мова йде про передачу матеріалів, включно з пальним, пайками та засобами першої допомоги.

Кібербезпека

Трюдо також оголосив про виділення Україні додаткової допомоги в галузі кібербезпеки в розмірі 2 млн доларів для підтримки зусиль із протидії ворожій кіберактивності перед обличчям кіберризиків і загроз.

Навчання українських пілотів на F-16

Канада разом із Бельгією, Данією, Люксембургом, Нідерландами, Норвегією, Польщею, Португалією, Румунією, Швецією та Великою Британією підписали заяву про створення спільної коаліції для навчання ВПС України експлуатації та обслуговуванню винищувачів F-16.

«Підписавши заяву, Канада зобов’язується зробити свій внесок у багатонаціональні зусилля з навчання українських пілотів, техніків і допоміжного персоналу експлуатації та обслуговування винищувачів F-16», – додав Трюдо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus