USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Кабмін зобов’язав органи влади централізовано купувати електроенергію та паливо

15 Травня 2023 14:39
Кабінет Міністрів зобов’язав центральні органи виконавчої влади закуповувати паливо та електроенергію через державну установу «Професійні закупівлі».

Про це йдеться у повідомленні Міністерства економіки.

«Центральні органи виконавчої влади при закупівлі палива та електроенергії будуть зобов’язані здійснювати закупівлю через ДУ «Професійні закупівлі» як централізовану закупівельну організацію. Це поступове повернення закупівель у довоєнні умови. Але, на жаль, війна триває, тому ми передбачили певний «запобіжник» на випадок непередбачуваних обставин. Якщо центральна закупівельна організація не зможе провести успішно закупівлю, замовники зможуть провести запит ціни пропозицій у Prozorro Market», – повідомила заступник міністра економіки Надія Бігун.

За її словами, ця постанова стосується лише центральних органів виконавчої влади, з яких знімається потреба самостійно купувати електричну енергію і паливо.

«Держустанова «Професійні закупівлі» буде проводити тендери замість них, за виключенням закупівель Міністерства оборони України. За рахунок об’єднання потреб різних організацій та спеціалізації по категоріям, це дозволить ДУ «Професійні закупівлі» отримати кращу ціну, ніж у випадку проведення окремих торгів», – сказала Бігун.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 15 Травня 2023 15:01
Знову влада якусь корупційну схему вигадала.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus