USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Кабмін збільшив кількість бюджетних місць для низки спеціальностей

11 Липня 2023 20:05
Кабінет Міністрів збільшив на понад тисячу кількість бюджетних місць для медичних навчальних закладів.

Про це прем‘єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час засідання уряду, передає Укрінформ.

«Сьогодні наша держава потребує більше реабілітологів, психологів, соціальних працівників. Врахували це у держзамовленні на підготовку фахівців у 2023 році. Для Міністерства охорони здоров’я збільшуємо кількість бюджетних місць на понад тисячу», – сказав Шмигаль.

Також, за його словами, уряд збільшує бюджетні місця для набору соціальних працівників.

«Далі будемо реалізовувати зміни в системі держзамовлень, аби мати достатню кількість тих спеціалістів, яких Україна потребує зараз і яких потребуватиме в майбутньому», – зазначив прем’єр.

Як повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, Кабінет Міністрів затвердив обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2023 році. На навчання коштом держави планується прийняти 186,3 тисячі осіб.

«Затверджено обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2023 році та перелік державних замовників», – йдеться в повідомленні.

Згідно із пояснювальною запискою до документа, його прийняття реалізує конституційне право громадян на безоплатність здобуття професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої та післядипломної освіти у державних і комунальних навчальних закладах, а також забезпечить максимальне задоволення реальних потреб економіки та регіональних ринків праці у фахівцях з високим рівнем професіоналізму.

Серед іншого, під час формування державного замовлення передбачено збільшення його обсягів на підготовку фахівців за спеціальностями «222 Медицина», «225 Медична психологія», «227 Терапія та реабілітація» та «231 Соціальна робота».

Загалом обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, наукових та науково-педагогічних кадрів у закладах вищої освіти та наукових установах на 2023 рік затверджені у кількості 186 329 осіб.

На фінансування державного замовлення у 2023 році у державному бюджеті передбачено 47 533 659,7 тис. грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus