USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Кабмін затвердив проєкт держбюджету-2025. Головні пріоритети та новації

13 Вересня 2024 22:49
Кабінет міністрів України затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він зауважив, що «попри всі виклики та невизначеність, уже 3-й бюджет під час повномасштабної війни подаємо вчасно».

«Доходи очікуються на рівні 2 трлн грн. Видатки бюджету плануються на рівні 3,6 трлн грн», – зазначив він.

Очільник уряду додав, що пріоритет цього бюджету дуже чіткий – це оборона та безпека нашої країни.

«Всі внутрішні ресурси знову будемо направляти на ці цілі», – підкреслив Шмигаль.

Читати ще: Україна домовилася з МВФ про новий транш за програмою EFF

Так, видатки на оборону зростуть щонайменше до 2,22 трлн грн. Зокрема, зі слів Шмигаля, буде більше грошей на українську зброю, техніку, дрони.

Другий пріоритет, за словами прем’єра, – фінансування захищених статей бюджету.

«Понад 400 млрд грн виділяємо на соціальний захист. Пенсії будуть проіндексовані, а субсидії будуть виплачуватися всім, хто цього потребує. 211 млрд грн буде направлено на охорону здоровʼя та майже 170 млрд грн – на освіту», – розповів Шмигаль.

Третій пріоритет – підтримка регіонів та бізнесу, додав очільник уряду.

«Продовжимо допомагати місцевим бюджетам за рахунок дотацій та субвенцій. Передбачені кошти на програми пільгового кредитування та гранти для підприємців. Також буде продовжена програма гуманітарного розмінування та програма єОселя».

Читати ще: Глава Нацбанку розповів, що буде з курсом гривні після переговорів із МВФ

Також Шмигаль повідомив, що новацією цього бюджету стане реалізація нової моделі управління публічними інвестиційними проєктами, що зробить капітальні видатки більш прозорими та ефективними: «Зокрема, пріоритетом буде відновлення, енергетичні проекти та реалізація нової ветеранської політики».

Він підсумував, що головний фінансовий документ країни на 2025-й рік «направлений на те, аби Україна вистояла та перемогла».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus