USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Кабмін заборонив вимикати світло біля кордону з Росією і Білоруссю та у прифронтових зонах

Сьогодні 16:50
Кабмін запровадив норму, за якою не будуть вимикати світло у прифронтових зонах та поблизу кордону з Росією та Білоруссю.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 18 липня.

«Через російський терор та аномальну спеку ми фіксуємо постійний дефіцит генераційних потужностей, тому «Укренерго» змушене вдаватися до вимкнень споживачів. У цих умовах запит суспільства – це справедливість у розподілі наявної електроенергії.

Уряд відповідає на цей запит і формує перелік критично важливих об’єктів, яким гарантується пріоритетне електропостачання. До критично важливих входять об’єкти газо-, тепло-, електро-, водопостачання та водовідведення, лікарні.

Сьогодні також додаємо норму, що відключатись від світла не будуть населені пункти, а також об’єкти в 20-кілометровій зоні від кордону з Росією, Білоруссю та в 20-ти кілометрах прифронтової зони», – зазначив глава уряду.

Читати ще: Потрібні роки: назвали, за скільки часу вдасться відновити найбільшу ГЕС України

Також Шмигаль повідомив, що Кабмін прописує та покращує алгоритм, який забезпечить рівномірну черговість і тривалість вимкнень.

Нагадаємо, мобільних операторів зобов’язали збільшити роботу мереж в умовах блекауту із 4 до 10 годин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus