USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

Кабмін визначить нову формулу для нарахування зарплат медикам, які борються з COVID-19

9 Жовтня 2020 14:45
Кабмін 9 жовтня розгляне постанову «Про внесення змін до державних гарантій медичного обслуговування».

За новими правилами формуватимуть медичні команди й рахуватимуть їхні заробітні плати: доплачуватимуть за інтенсивність і наявність лабораторії, пише «Обозреватель».

Згідно з постановою, команди медиків, які лікують хворих на коронавірус, можуть працювати без лікаря-анестезіолога. Місце анестезіолога зможе посісти інфекціоніст, терапевт або пульмонолог. Це за умови, що в медичному закладі вже створено щонайменше чотири команди з анестезіології, у кожної з яких є щонайменше 20 пацієнтів на місяць. Водночас співвідношення команд з анестезіологом і без нього повинні бути в співвідношенні один до одного.

Кожна медична послуга має свій тариф. Для лікування коронавірусу потрібні особливі навички й окремі команди медиків. Саме тому з бюджету хочуть виділяти більше коштів на оплату їхньої роботи.

У межах нових правил введуть коефіцієнт завантаженості команд:

– 0,78 – якщо до 20 пацієнтів на місяць;

– 1,26 – якщо від 20 до 40;

– 1,74 – від 40 до 60;

– 2,16 – від 60.

Це означає, що за високої завантаженості зарплата може вирости вдвічі. Крім того, доплата буде й за готовність проводити лабораторну діагностику для підтвердження коронавірусу (доплата становитиме 3,8%). Розмір такої доплати у всіх відрізнятиметься. До слова, нині, залежно від лікарні й ситуації в медзакладі, лікар, який займається лікуванням хворого на коронавірус, може офіційно отримувати близько 30 тис. грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Зновутесаме Показати IP 9 Жовтня 2020 16:44
Лікар... добре. А медсестри які більше ніж лікарі перебувають біля хворих, а санітарки,які теж більше часу ніж лікарі проводять біля ліжка хворого, а обслуговуючий персонал (сантехнік, електрик тощо) який мусить бігати так чи інакше повз хворих та ще й при тому що їм взагалі ніяких засобів захисту не видають - їм як бути? А як бути медикам в лікарнях які не обслуговують ковідних хворих, де багато хворих з інсультом і інфарктоом, які до речі зараз ставляться на 1 місце по симптоматиці коронавіруса і в яких дійсно виявляють ковід? Їм взагалі ніхто не доплачує бо лікарня не ковідна! Про що тут взагалі говорити... ніхто нікому не потрібен.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus