USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.55

Кабмін упорядкував механізм друку і надсилання повісток поштою

10 Липня 2024 11:29
Кабінет міністрів України упорядкував механізм централізованого друку і надсилання повісток військовозобов‘язаним поштою.

Рішення ухвалено 9 липня під час засідання уряду, повідомляє «Українська правда», яка має у розпорядженні проект відповідної постанови.

«Повістки, сформовані за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних, після накладання кваліфікованого електронного підпису керівника районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) або його відділу можуть: централізовано друкуватися разом з описом вкладення та надсилатися резервістам та військовозобов’язаним засобами поштового зв’язку рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомлення про вручення; вручатися резервістам та військовозобов’язаним під час оповіщення», – йдеться у постанові.

Читати ще: Коли повістку можуть надіслати поштою й коли вона вважатиметься врученою? Нові правила оповіщення

Зазначається, що у разі формування такої повістки керівник ТЦК та СП або його відділу має накласти кваліфікований електронний підпис у день її формування.

Згідно з документом, централізований друк повісток здійснюватиметься Міністерством оборони або державними підприємствами, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави (в поліграфічній галузі), на підставі договорів, укладених між МОУ, призначеним оператором поштового зв’язку та відповідними державними підприємствами.

З середини липня повістки розпочнуть надсилати поштою. Саме тоді, коли мине 60 днів на оновлення військово-облікових даних.

Читати ще: В Україні набув чинності закон про мобілізацію. Що він передбачає

«У разі неуточнення протягом 60 днів резервістом або військовозобов’язаним своєї адреси місця проживання повістка надсилається на його адресу зареєстрованого чи задекларованого місця проживання», – йдеться у постанові Кабміну від 16 травня 2024 р. № 560.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus