USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Кабмін спростив реєстрацію COVID-ліків

30 Грудня 2021 08:59
Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні 29 грудня спростив процедуру державної реєстрації лікарських засобів від коронавірусу для екстреного медичного застосування.

Про це інформує пресслужба МОЗ.

Відповідно до постанови, реєстрація медичних імунобіологічних препаратів може відбуватися на підставі результатів експертної оцінки співвідношення «користь/ризик» та перевірки Державним експертним центром МОЗ реєстраційних матеріалів на справжність лікарського засобу для екстреного медичного застосування з урахуванням певних зобов’язань.

«Завдяки спрощенню процедури реєстрації інноваційні ліки проти коронавірусної хвороби, зокрема Паксловід, Молнупіравір та інші, будуть доступні для українців», – прокоментував рішення уряду міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Окрім ліків, проект постанови передбачає держреєстрацію під зобов’язання екстреного медичного застосування вакцин та інших препаратів для профілактики COVID-19, які виробляються в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus