USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.50 10.65

Кабмін розширить коло родичів, які можуть отримати документ про народження дитини

13 Листопада 2022 09:42
В Україні буде розширено коло родичів дитини, які зможуть отримати дублікат свідоцтва про її народження.

Про це йшлося на засіданні Координаційного штабу з питань повернення в Україну громадян з ТОТ та третіх країн, проведеному під головуванням віцепрем’єра Ірини Верещук, передає Укрінформ.

Зокрема обговорювалося питання, як узаконити факт народження дитини в сім’ї українців, які через війну опинились за кордоном і втратили документи.

Вирішили напрацювати нову редакцію Інструкції про порядок реєстрації актів цивільного стану. Чинний нині документ затверджено спільним наказом Мінюсту та МЗС № 32/5/10 від 23 травня 2001 року.

«Осучаснення Інструкції розширить на період воєнного стану коло осіб – родичів дитини, які зможуть отримати дублікат свідоцтва про народження безпосередньо в Україні», – додали у Мінреінтеграції.

Також ухвалено забезпечити можливість консулам дипломатичних установ за кордоном видавати дублікати свідоцтв про народження українського зразка колишнім жителям ТОТ, які перебувають за межами країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus