USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Кабмін працює над створенням чотирьох фондів з відбудови України

3 Березня 2022 20:48
За дорученням Президента уряд починає працювати над формуванням чотирьох фондів, кошти яких підуть на відновлення України.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у відеозверненні Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Перше. Це Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури. Ми відновимо все, що зруйнували російські окупанти. Кожен дім, кожну квартиру, кожну школу, кожен дитячий садок та лікарню! Кожен міст і дорогу», – запевнив глава уряду.

Другий фонд – з відновлення і трансформації економіки.

«Проситимемо партнерів ухвалити для нас так званий український План Маршалла. Нам потрібно не просто відновити економіку, ми будуватимемо нову європейську країну», – пояснив Шмигаль.
Третій фонд, за його словами, опікуватиметься обслуговуванням та погашенням українського боргу. Зараз Україна, незважаючи на війну, виконує всі свої зобов’язання. 1 березня Міністерство фінансів здійснило купонну виплату у 292 мільйони доларів за єврооблігаціями.

«Але ми вважаємо, що світ має допомагати й підтримувати Україну, розуміючи, який тягар нині лежить на нас», – додав прем’єр.

Крім того, в Україні буде Фонд підтримки потерпілого бізнесу, зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus