USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Кабмін підтримав зменшення граничного призовного віку до 25 років

5 Травня 2023 23:06
5 травня Кабінет Міністрів України схвалив законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу».

Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді України Тарас Мельничук.

Документ передбачає зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку через внесення змін до статей 15, 18, 18-1, 37 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу».

Раніше, 4 травня, таку ініціативу озвучили у пресслужбі Міністерства оборони України. У відомстві заявили, що прибуття чоловіків віком до 27 років до ТЦК та СП супроводжується чергами, фінансовими витратами, а також створює зайве навантаження на медичних працівників. Тоді як призов на строкову військову службу під час воєнного стану не здійснюється.

В Міноборони також пояснювали необхідність таких змін тим, що тривале перебування на військовому обліку призовників під час дії воєнного стану призводить до того, що значна кількість придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов’язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Чого доброго Показати IP 6 Травня 2023 08:54
Може ше кабмін піде і в окопи чи відправить *корабельних* сосон

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus