USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.66 10.80

Кабмін дозволив здійснювати планові госпіталізації в «жовтій» зоні

23 Березня 2021 16:21
Кабінет міністрів України затвердив зміни до постанови про карантин, згідно з якими заборона на здійснення планових госпіталізацій діятиме лише в «червоній» зоні.

Про це йдеться в постанові Кабміну від 22 березня, передає УНН.

Так, згідно з текстом документа, в «червоній» зоні забороняється проведення державними та комунальними закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім:

• надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;

• надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;

• надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними та пульмонологічними захворюваннями;

• надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;

• надання планової медичної допомоги закладами охорони здоров’я національного рівня, що надають третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

• проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей;

Нагадаємо, у 15 регіонах України станом на 23 березня перевищено показник госпіталізацій хворих через COVID-19. Уже 8 областей та Київ перебувають у «червоній» зоні за поширенням коронавірусу. Майже всі решта – у «помаранчевій» і лише одна – у «жовтій».

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 22 березня, зареєстрували 11 476 нових випадків COVID-19, госпіталізовані 2 519 осіб, померли 333 людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus