USD 40.80 41.15
  • USD 40.80 41.15
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.10 10.30

Кабмін дозволив ОСББ брати доступні кредити для купівлі генераторів

5 Липня 2024 19:06
Кабінет Міністрів розширив дію програми «Доступні кредити» на придбання генерувальних установок об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельними кооперативами.

Про це повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Надано можливість ОСББ та ЖБК отримувати кредити по програмі «Доступні кредити 5-7-9%» для впровадження заходів з енергоефективності, включаючи придбання та улаштування генеруючих установок, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії, установок зберігання електричної енергії та допоміжного обладнання в сумі до 5 млн грн», – написав Мельничук.

Читати ще: Світла може не бути не лише влітку: «Укренерго» закликає готуватися до непростої зими

Кредит надаватиметься на строк до 5 років та відсоткову ставку на рівні 7%.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував, що ОСББ можуть отримати безповоротний грант у розмірі до 1 млн грн на встановлення сонячних електростанцій і до 2 млн грн такого ж безповоротного гранту на встановлення теплових насосів для опалення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus