USD 40.55 40.98
  • USD 40.55 40.98
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Кабмін дозволив операторам з розмінування бронювати всіх своїх саперів

26 Червня 2024 14:42
Сертифіковані оператори з розмінування можуть забронювати від мобілізації 100% саперів. Кабінет міністрів підтримав відповідну ініціативу.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на пресслужбу Міністерства економіки України.

Заступник міністра економіки України Ігор Безкаравайний наголосив, що від гуманітарного розмінування залежить як економічне зростання в Україні, так і продовольча безпека у світі.

У відомстві наголосили, що рішення Кабміну передбачає бронь для саперів сертифікованого оператора, які входять до складу груп:

– нетехнічного обстеження;

– технічного обстеження;

– очищення;

– інспектування;

– контролю якості.

Читати ще: Уряд дозволив бронювати до 100% працівників в ОПК та енергетиці

Мова про цивільних, які пройшли базову підготовку для пошуку мін та вибухонебезпечних предметів у полях. Їх можуть забронювати незалежно від військово-облікової спеціальності, віку та військового звання.

«Бронування може бути анульоване, якщо оператор протимінної діяльності протягом півроку не здійснює роботу з гуманітарного розмінування», – уточнили у Мінекономіки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus