USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Ізраїльські вчені створили імплантати спинного мозку для лікування паралічу

8 Лютого 2022 16:25
Вчені із Центру регенеративної біотехнології Sagol створили імплантати спинного мозку, винахід дозволить людям із паралічем знову ходити. Про це повідомляє УНН з посиланням на Wiley Online Library.

Науковці розробили функціональні тканини спинного мозку з людських матеріалів та клітин. Дослідники імплантували їх у лабораторні моделі з хронічним паралічем, в результаті чого вдалося успішно відновити здатність ходити в 80% випадків.

«Наша мета на найближчі кілька років – розробити персоналізовані імплантати спинного мозку для відновлення тканин, пошкоджених унаслідок травми, без ризику відторгнення імплантату», – розповів автор експерименту Таль Двір.

Вони використовували зразки тканин пацієнта та перетворили їх на імплантат спинного мозку, що функціонує за допомогою процесу, який імітує розвиток спинного мозку у людських ембріонів.

Як зазначається, технологія заснована на зборі невеликої біопсії жирової тканини живота у пацієнта. Ця тканина, як і всі інші в організмі, складається з клітин разом із позаклітинним матриксом – у них містяться колагени та цукри.

З позаклітинного матриксу вчені створили персоналізований гідрогель, який не викликав би імунної відповіді чи відторгнення після імплантації, перемістили стовбурові клітини в гідрогель і зімітували ембріональний розвиток спинного мозку. Це допомогло перетворити клітини на 3D-імплантати нейронних мереж.

Дослідники планують випробовувати імплантати на людях і сподіваються, що скоро така процедура стане доступною для жителів усіх країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus