USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Ізраїль атакував столицю Лівану у відповідь на удар «Хезболли», через який загинули діти

30 Липня 2024 21:44
Армія оборони Ізраїлю завдала авіаудару по столиці Лівану Бейруту у відповідь на удар ліванського угруповання «Хезболла» по Голанських висотах, через який загинули 12 дітей.

Про це повідомила пресслужба ЦАХАЛ, передає Бабель.

Ціллю удару назвали командувача «Хезболли», якого вважають відповідальним за загибель дітей. Деталі, як пише ЦАХАЛ, будуть згодом.

Ізраїльське медіа The Times of Israel пише, що, імовірно, обʼєктом авіаудару по Бейруту був Фуад Шукр, також відомий як Хадж Мохсін, – старший радник лідера угруповання Хасана Насралли.
Кілька років тому Армія оборони Ізраїлю називала Шукра очільником проєкту високоточних ракет «Хезболли». Він у розшуку США за участь у вибуху 1983 року в казармах морської піхоти США у Бейруті.
Читати ще: За Тель-Авів: Ізраїль вперше атакував об’єкти хуситів у Ємені

Атака сталася 27 липня. З боку Лівану запустили близько 30 ракет. Частину ізраїльська ППО змогла перехопити, але деякі все ж долетіли. Під ударом опинилося селище Мадждаль-Шамс на Голанських висотах, що на півночі Ізраїлю. Там ракети вдарили по футбольному полю, де в той час були діти.

За останніми даними, 12 дітей і підлітків загинули, більш як 30 отримали поранення. Армія Ізраїлю звинуватила в атаці «Хезболлу», угруповання свою вину заперечує. США також вважають, що ракети запустила «Хезболла».

BBC зазначає, що перед тим, як стали відомі наслідки удару, угруповання саме зізнавалося в запуску ракет по ізраїльській базі, розташованій біля гори Гермон – її південні схили розташовані на Голанських висотах.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац після атаки заявляв, що наближається момент «тотальної війни проти «Хезболли» та Лівану».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus