USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Із «Волиньвугілля» і двох шахт досі не стягнули страхові внески 16-річної давності

25 Червня 2024 07:45
У 2008 році Нововолинське відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві виграло суд за позовом до держпідприємства щодо стягнення понад 700 тисяч гривень боргу. Ці гроші – страхові внески до Фонду соціального страхування та пеня через їхню несвоєчасну сплату. Держпідприємство борг визнало.

Проте у 2017 році в ДП «Волиньвугілля» була спроба збанкрутуватися. Після закриття справи стягнення коштів поновили. Спочатку замінили боржника, а тепер їх вже є три, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Змінити порядок виконання виконавчого листа Господарського суду Волинської області від 11.04.2008 року шляхом стягнення з ДП «Волиньвугілля» 306 749 грн, із ДП «Шахта № 1 «Нововолинська» – 31 565 грн, із ДП «Шахта №5» «Нововолинська» – 41 096 грн», – вказано в матеріалах справи.

Читати ще: Колектив копальні №9 «Нововолинська» не пустив нового керівника на територію через «сумнівне минуле»

Пізніше в суді змінили стягувача – на його правонаступника Нововолинське відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області.

Тепер уже Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області звернулося до Господарського суду із заявою, в якій просить замінити сторону у виконавчому провадженні.

«Просить замінити сторону у виконавчому провадженні стягувача: Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області на його правонаступника – Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області», – зазначено в матеріалах справи.
Читати ще: Шахти є, а грошей немає: чому стратегічне держпідприємство на Волині – в боргах

Скільки загалом боргує ДП «Волиньвугілля» і яким чином повертатиме кошти? Журналісти намагалися сконтактувати з представниками держпідприємства, але безуспішно. Своєю чергою на судове засідання, яка мало би відбутися 14 червня, ніхто не прийшов.

Загалом поки тривала судова тяганина, дві шахти встигли опинитися в стані ліквідації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus