USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.50 10.65

Із початку року на Волині в ДТП загинуло 73 особи, із них 6 дітей

11 Листопада 2022 14:01
За 10 місяців 2022 року в області зафіксовано 1865 дорожньо-транспортних пригод, в яких загинуло 73 особи та ще 594 травмовано. Загалом, кількість аварій на 27% знизилась, також зменшилась кількість ДТП з травмованими і постраждалими.

Про це повідомив начальник поліції Волині Юрій Крошко.

За його словами, нині не лише зросла кількість транспортних засобів, а й дуже рано темніє, до того ж, є планові відімкнення електроенергії, відповідно, людей на дорогах видно погано. У поліції закликають приділяти безпеці на вулицях більш посилену увагу.

Відповідно до статистики, пік ДТП припадає на понеділок і суботу, а також на 18 годину, тобто тоді, коли трафік руху найвищий. Найбільш поширені види аварій з травмованими – це зіткнення, наїзд на пішоходів і велосипедистів, наїзд на перешкоди тощо. Це стається через перевищення швидкості, порушення правил маневрування та проїзду пішохідних переходів, недотримання дистанції в русі, керування в стані сп’яніння.

Саме в цих випадках люди найчастіше отримують травми і гинуть.

«Крім того, за 10 місяців сталось 105 ДТП з постраждалими за участю пішоходів, а це 22% від загальної кількості аварій, в яких загинула 21 особа та 97 травмовано. На жаль, маємо і шість загиблих дітей, які були як пішоходами, так і велосипедистами та пасажирами автівок», – зазначив Юрій Крошко.

«Тож наша превентивна робота не припиняється. Закликаємо подбати про особисту безпеку усіх учасників дорожнього руху. Одягнувши на себе чи свою дитину світловідбивний жилет або ж інший елемент, ви можете врятувати життя», – наголосив начальник поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus