USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

З наступного року в Озденіж пустять автобус

23 Грудня 2021 10:53
З наступного року тричі на тиждень курсуватиме автобус від села Озденіж до Боголюб. Транспорт їздитиме в понеділок, середу та п’ятницю.

Як розповіла на сесії Луцької міської ради староста Боголюбського старостинського округу Марія Якубовська, серед пріоритетів на наступний рік – вирішити питання дитячих садочків у селах Боголюби та Тарасове.

«Найголовніша проблема – дитячі садочки. Тому що люди почали селитися в наближені села, отримувати квартири, будуватися і з міст роз’їжджатися та привозити дітей у дитячі садки в Тарасове та Боголюби. Коли до дитячого садка в Тарасовому ми добудовували зал, рахували і на той час достатньо місця було, то катастрофічна ситуація в дитсадку в Боголюбах, бо він пристосований до школи, яка була розрахована на 206 місць. На сьогодні там уже 400 дітей. Питання стояло, аби діти в дві зміни вчилися. Тому була пропозиція на наступні роки вирішити питання й побудувати дитсадок на межі між Тарасовим і Боголюбами. У нас там є резервна земля – п’ять гектарів. Можна було би там побудувати великий садок на 5-6 груп», – сказала вона.

Також Марія Якубовська звернула увагу на наявність в окрузі вивільнених приміщень, зокрема приміщення школи та сільської ради в Іванчицях, приміщення початкової школи в Тарасовому. За її словами, потрібно приділити цим приміщенням увагу, аби вони не втратили свою цінність.

Окрім того, вирішується питання сполучення сіл Озденіж і Іванчиці з іншими населеними пунктами громади.

«З нового року буде їздити автобус в Озденіж. Перевізник здійснюватиме три рейси (у понеділок, середу, п’ятницю). Графік буде повідомлено. Я все роблю для того, щоб людям не потрібно було їздити в сільську раду. В основному ми спілкуємося в телефонному режимі, аби вони не їздили і не тратили кошти», – інформувала Марія Якубовська.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus