USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Івано-франківська поліція напала на фанатів «Волині», – очевидці

2 Травня 2019 18:21
Після футбольного матчу між «Прикарпаттям» і луцькою «Волинню» на фанатів «Волині» напали поліцейські.

Про це пише Іван Вербицький на сторінках Главком.

30 квітня відбувся матч 25-го туру української першої ліги між івано-франківським «Прикарпаттям» і луцькою «Волинню», де гості, які боряться за підвищення у класі, здобули переконливу перемогу 3:1.

Проте потім стався інцидент між гостьовими ультрас і місцевою поліцією. Про нього розповів один із лідерів «Прикарпатських ультрас» Олександр Заславський.

«Після матчу з волиняками я прийшов до автобусу з виїзними фанатами. У мене серед них колєґа, хотів з ним ще кількома фразами перекинутися, поспілкуватися про перебіг матчу.

Отже, підхожу я до автобуса, а там панує весела обстановочка. Волиняки вже вийшли з сектору для виїзних фанатів і збиралися покинути гостинне Прикарпаття. Словом, стою, розмовляю з колєґою, фанати співають і палять піротехніку. Так як місцина така собі, людей немає, тільки поліцейські – то хлопці з Луцька нікому не заважали. І головне, що матч вже закінчився, фанати гостей покинули стадіон і поволі сідали в автобус. Відчалювати вони збиралися через лічені хвилини.

Але в цю мить хлопці з кийками (на відео, знятому Олександром, нижче – авт.) почали пхатися в натовп фанатів і їх штовхати. Фанати, як і всі адекватні люди, почали обурюватися такою поведінкою правоохоронців. У відповідь волинян почали бити дубинками і використовувати перцевий газ.
Тоді теж не витримав і вирішив не залишатися осторонь. Важко мовчати, коли б'ють людей, які нічим не провинилися. Це свавілля. За це отримав від одного з правоохоронців з номером 00010715 на спині ліктем у груди. Точніше, налокітником. Удар був відчутний, біль в області серця відчутний і сьогодні вранці.

Чому так сталося? Не знаю, можливо, поліцейські поспішали додому і тому вирішили гостей підігнати. Може, так специфічно правоохоронці розважалися. Зрозуміло інше: якби поліції не було на футболі взагалі, жодних інцидентів не трапилося б. Люди, які мають стежити за правопорядком, а не провокувати. чомусь вперто забувають, що між українськими ультрас уже п'ятий рік поспіль діє перемир'я, котрого притримуються всі рухи. Навіщо додаткове зовнішнє втручання – не збагну.

У кого просити допомоги – в поліції, щоб реагувала на дії поліції? Щоб самі себе арештували?

Страшно, бо «Беркут» до Революції Гідності діяв так само. Знаю, про що кажу, бо у фанатському русі вже майже 20 років і від методів «псів режиму» страждав не раз. Нинішній «необеркут» чинить із тим же зі звірячим оскалом. Зрозуміло, що то неприємні відголоски кучмівсько-януковичівських режимів».


Ультрас схильні вважати, що цей івано-франківський випадок і недавнє побиття луганських фанатів під час півфінального матчу Кубка України в Петровому – ланки одного ланцюга. Мовляв, останнім часом ставлення до ультрас з боку правоохоронців різко погіршилося і залишається лише зрозуміти, чи це якось пов'язано зі зміною влади.

Керував діями поліцейських заступник начальника головного управління національної поліції в Івано-Франківській області Олег Йосипів, який п'ять років тому був активним майданівцем. Однак зараз він почав використовувати у роботі ті ж методи, від яких настраждався свого часу як протестувальник.

Невдовзі після інциденту з луцькими фанатами прес-служба Івано-Франківського відділення Нацполіції на своєму пабліку в «Фейсбуку» розмістила відповідну заяву, в якій відзначила бездоганну роботу правоохоронців під час футбольного матчу. Пізніше цей пост чомусь зник, а на його місці з'явився інший – суттєво пом'якшений і без конкретики:

«Рота ТОР управління патрульної поліції в Івано-Франківській області відповідно до Закону України «Про Національну поліцію» подбала про забезпечення публічної безпеки під час футбольного матчу «Прикарпаття» - «Волинь» на міському центральному стадіоні «Рух».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 2 Травня 2019 18:44
" Фанати, як і всі адекватні люди..."))))) це просто смішно! Хтось бачив адекватних фанатів
ще не зовсім свідоми Показати IP 2 Травня 2019 19:07
Черговий раз переконуюся, що волиняни по своєму менталітету ближчі до справжніх українців, а не до закутка австро-угорської імперії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus