USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Італія обговорює з Францією відправку Україні ППО

8 Січня 2023 20:25
Уряд Італії ще доопрацьовує шостий пакет оборонної допомоги Україні, після чого про нього буде проінформовано парламент.

Про це повідомив глава МЗС Італії Антоніо Таяні, пише Кореспондент з посиланням на Ansa.

«Ми також обговорюємо з французами вдосконалення з технічного погляду відправлення систем ППО, заснованих на спільних технологіях Риму та Парижа», – сказав Таяні.

Коментуючи дзвінок радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана, Таяні сказав, що переговори з Вашингтоном йдуть постійно та нормально, ми є важливим співрозмовником, але про зброю не йшлося.

«Ми маємо продовжувати працювати на благо миру, але є ознаки, які не дозволяють бути оптимістами: наразі немає реальних проявів відкритості з російської сторони», – сказав Таяні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США закликають Італію якнайшвидше передати Україні додаткові засоби протиповітряної оборони, передусім комплексу SAMP/T італійсько-французького виробництва.

На політичному рівні обіцянку передати Україні ці ЗРК було дано ще кілька тижнів тому, але уряд Італії поки що не ухвалив рішення про це у черговому, шостому декреті про військову допомогу Україні.

SAMP/T має обмежені можливості проти балістичних ракет, але є потужною системою проти літаків, безпілотників та крилатих ракет і, таким чином, здатна захистити навіть таке велике місто як Київ.

Рим має п’ять батарей SAMP/T і один – навчальний, який не має машини з пусковими установками. Попередній італійський уряд на чолі з Маріо Драгі хотів передати Україні саме навчальну батарею, яку кілька місяців модернізували для боротьби з балістичними ракетами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus