USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.65 10.90

Італія до кінця вересня поставить в Україну систему ППО SAMP/T

Сьогодні 17:17
Італія поставить в Україну систему протиповітряної оборони SAMP/T до кінця вересня. Раніше її передання анонсували в червні цього року.

Про це повідомив міністр оборони Італії Гвідо Крозетто під час промови на конференції «Європейська торгівля протиповітряною та протиракетною обороною», передає Бабель з посиланням на видання RAI News.

Італійський міністр сказав, що його країна розуміє, скільки коштує кожна хвилина затримки.

Італія виділить Україні SAMP/T в рамках девʼятого оборонного пакету, про який раніше в контексті «посилення протиповітряної оборони» говорив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні.

Читати ще: США та вісім країн Європи передадуть Україні системи ППО та ракети до них, – Шмигаль

Наземний зенітний ракетний комплекс SAMP/T призначений для протиповітряного захисту механізованих підрозділів і протиповітряного прикриття важливих нерухомих обʼєктів. Ця система ППО здатна збивати літаки, крилаті й балістичні ракети. Першу таку систему Україна отримала у 2023 році від Франції та Італії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus