USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Історичний момент: NASA показало найчіткіше зображення далекого Всесвіту

13 Липня 2022 00:21
Президент США Джо Байден представив світу перше фото, зроблене телескопом NASA «Джеймс Вебб» (JWST).

На знімку – найдальша точка Всесвіту, яку ми коли-небудь бачили, завдяки інфрачервоним можливостям «Джеймса Вебба» і його гігантському дзеркалу, передає УНІАН.

За словами вчених, на фото зображено зоряне світло від найбільш ранніх об'єктів, що сформувалися в перші кілька сотень мільйонів років після Великого вибуху. Цьому зоряному світлу понад 13 мільярдів років, воно спрямоване у бік JWST завдяки неймовірній силі вигину масивного скупчення галактик.

Як повідомляють, знімок було зроблено всього за день роботи телескопа «Джеймс Вебб».
Створення подібних фото від Hubble можуть зайняти кілька тижнів.

Також НАСА опублікувало нові знімки, які, як вважають науковці, можуть стати ключем до розгадки еволюції Всесвіту.

На знімках група галактик SMACS 0723 та Квінтет Стефана, народження нових зірок у нашій галактиці та вмираючі зірки у планетарній туманності NGC 3132.
Довідка

25 грудня 2021 року NASA запустило телескоп «Вебба» вартістю $10 мільярдів. Телескоп відправили в подорож на 1,5 мільйона кілометрів. Пристрій складається з 18 шестикутних дзеркальних сегментів, об'єднаних в одне велике дзеркало завширшки 6,4 метра.

«Вебб» зможе відображати віддалені об'єкти, які в 100 разів слабші за ті, які може побачити космічний телескоп Хаббла.

Телескоп було розроблено для спостереження за тьмяним світлом ранніх зірок у Всесвіті, вік яких становить близько 13,8 мільярда років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus