USD 41.20 41.55
  • USD 41.20 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Історії, що рятують життя: луцьких школярів навчали, як поводитися у небезпечних ситуаціях. Фото

2 Лютого 2023 16:50
У Луцькому НВК ЗОШ I-II ст. № 7 – природничий ліцей відбувся один із заходів у рамках проєкту «Нереальні історії з реальними людьми» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Волинські патрульні, медики та рятувальники навчали підлітків безпекової поведінки.

«Проєкт «Нереальні історії з реальними людьми» в нашій громаді сьогодні проводимо вже вшосте. Співпрацюємо з педагогами, вони звертаються до нас із запитами – запрошують у школи. Акцентуємо увагу саме на підлітках, адже діти цієї вікової групи зазвичай більш азартні та схильні до необдуманих дій. І ми бачимо головною метою таких наших занять саме в тому, щоб дати дітям більше знань про безпекову поведінку. Робимо усе, аби проєкт розвивався. І приємно, що до нього долучаються активні люди, зокрема й із Луцького міського молодіжного центру», – розповідає менеджер соціальних проєктів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Світлана Мілінчук.
Одинадцятикласників розділили на чотири команди, кожна з яких по черзі брала участь в імпровізованих квестах. Представники служб розігрували перед школярами ситуації, в яких необхідно було знайти правильне і максимально безпечне рішення.
Кожна з таких «маленьких історій» ґрунтувалася на реаліях життя. Тому підліткам довелося повправлятися з ґаджетами, аби перекласти етикетку замовлених у Китаї ліків для бабусі, користуватися підручними засобами для гасіння полум’я та ліквідувати хімічну небезпеку, допомогти людині з епілептичним нападом та кровотечею, дізнатися, який вигляд може мати замінований предмет, повторювати, як правильно викликати рятувальників і що потрібно говорити диспетчеру.
Читати ще: Медики, рятувальники та патрульні: волинських школярів навчали безпекової поведінки. Фото

Завершення заходу вийшло без перебільшення яскравим! Спочатку школярі ділилися враженнями від завдань, а згодом ще раз пригадали правила безпечної поведінки на дорозі. Враховуючи нинішню ситуацію з освітленням, зовсім незайвими видалися подаровані Фондом «Тільки разом» світловідбивальні засоби. А після цього діти разом з педагогами вийшли на вулицю, де практикувалися у користуванні вогнегасниками.
«Такі практичні заняття необхідні. Діти повинні знати і вміти надати першу домедичну допомогу, виважено діяти у надзвичайних ситуаціях, не ризикувати власною безпекою. Думаю, що навички, які вони сьогодні здобули – навіть, якщо їх і не використають у своєму житті – точно не будуть зайвими», – поділилася враженнями від проєкту заступник директора ліцею з виховної роботи Тетяна Хайнацька.

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus