USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Історія із пекла. Український композитор вижив в окупованому Ворзелі

14 Березня 2022 15:32
Нещодавно український журналіст Дмитро Гордон у своїх соцмережах опублікував пост з проханням про допомогу українському композитору Ігорю Покладу, який не міг вирватися з окупованого Ворзеля.

На його пост відреагував Костянтин Кястутисович, який зміг витягнути композитора, його дружину, тещу і двох собак з підвалу, що його захопили окупанти, пише УНІАН.

Про цю неймовірну історію розповіла дружина Поклада Світлана. Вона подякувала Костянтину за порятунок і сказала, що таким людям потрібно одразу давати звання Героя України.

«Коли я писала перші, майже панічні пости, ми ще не знали, що на нас чекає попереду. Здається, перші вибухи злякали абсолютно всіх. Впевнена в цьому... А потім був Гостомель, що поряд з нами... І постійний гуркіт вертольотів... І почалося... Тоді я вперше зрозуміла, що таке «Гради». «Смерчі» були попереду... І прокляті кадировці, падли...» – розповіла жінка.
Потім окупанти перебралися і в сам Ворзель. За словами Світлани, російські військові стріляли по всьому, по чому тільки можна. А коли солдати РФ почали ховатися від артилерії за житловими будинками, тоді почалося справжнє пекло.

Також Світлана додала, що щодня ЗСУ знищували ворожі танки, але приїжджали все нові і нові. Потім у Ворзелі з'явився гумкоридор, через який вивозили заручників окупантів. Але тоді вони побоялися їхати самі. До них на допомогу прийшов той самий Костянтин, який і забрав їх.

«Всадили Ігоря, маму, Бусю і стали молитися... Ми їхали самі, без колони. Через три блокпости орків... Заплакала я вже на нашому, коли український прапор побачила. Ці дні я запам'ятаю на все життя... Ці найжахливіші дні в житті... І молитися за всіх, хто молився за нас, теж буду все життя... Ви прочитали історію, як вижити і повернутися з пекла...» – підсумувала дружина Ігоря Поклада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus