USD 41.20 41.53
  • USD 41.20 41.53
  • EUR 41.40 41.60
  • PLN 10.40 10.53

Історія бійця із Запоріжжя, який після ампутації ноги переїхав на Волинь

Сьогодні 08:12
З початку повномасштабного вторгнення Руслан Якоб служив у зоні бойових дій. Там, під час одного з бойових завдань, чоловік отримав поранення, яке призвело до ампутації ноги. Родом він із Запоріжжя. Після реабілітації переїхав на Волинь – зараз живе на Горохівщині.

Історію чоловіка повідомив Волинський обласний центр зайнятості.

До служби чоловік працював плавильником металу на тамтешньому АТ «МОТОР СІЧ».

«Втрата ноги змінила його життя, але не зламала дух. Це надзвичайно позитивна молода людина, що продовжує повноцінно жити з великим бажанням працювати і навчатись», – розповідають фахівці Горохівського управління Луцької філії Волинського ОЦЗ, які допомагали чоловіку знайти роботу.

Читати ще: «Люди з інвалідністю – теж люди». Чому військовий з ампутацією виходить на луцькі дороги

У травні цього року він влаштувався на одне з місцевих підприємств лаборантом спектрального аналізу. Керівництво не лише забезпечило ветерана роботою, а й подбало про комфорт робочого місця.
Провівши аналіз потреб, закупили необхідні меблі, встановили пандуси, облаштували зону відпочинку, максимально адаптували робоче місце для нового члена колективу. Роботодавець своєю чергою скористався компенсаційною програмою від служби зайнятості, завдяки якій всі витрати на облаштування робочого місця йому повернули.

Загалом, з початку 2024 року 65 волинських роботодавців скористалися компенсацією фактичних витрат за облаштування 69-ти робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus