USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

«Іскандери», «Калібри» та «С-300»: експерт розповів, на скільки років вистачить ракет

9 Вересня 2022 20:54
Через дефіцит Росія рідше стріляє «Іскандерами», а також береже ракети типу «Калібр». А ось старих ракет до систем С-300 РФ вистачить ще щонайменше на три роки для ударів по території України.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький у подкасті «Української правди» «(не)Безпечна країна», передає ТСН.

«У них дефіцит «Іскандерів», у них залишилося менше 200 – це реальність. «Іскандер» зараз застосовується дуже рідко. Востаннє, буквально в серпні, коли вони закидали в район Києва, з території Білорусі», – розповів він.

Скібіцький каже, що найчастіше по Україні окупанти запускають старі ракети до систем С-300, які потрібно утилізувати.

«Кількість ракет залежить від того, що зараз застосовує РФ. Ми порахували: С-300 – це ракети, які перебувають на зберіганні вже понад 30 років, а більшість з них років 35-40. Це насправді ракета, яку потрібно виводити з бойового складу. Її переробляють. Їх близько 7 тисяч. Замість того, щоб витрачати кошти на утилізацію, вони просто випускаються по нашій території. Якщо порахувати, скільки вони їх використовують, то їм вистачить цих ракет ще на 3 роки», – вважає він.

Читати ще: У розвідці назвали чисельність ворожих військ

За його словами, росіяни могли виробляти в рік 150-180 ракет типу «Калібр». «І той запас, який у них є, вони вже зберігають, тому що близько 70% комплектуючих не російського виробництва», – пояснив Скібіцький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus