USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.40 10.50

Ірина Констанкевич про виклики та перспективи розвитку культурних послуг у громадах Волині

Сьогодні 11:45
Під час круглого столу на тему «Якісні культурні послуги у громадах» представники влади, експерти та діячі культури обговорили результати всеукраїнського опитування. В опитуванні взяли участь 2700 респондентів із 855 громад. Основні питання стосувалися доступності культурних послуг та ролі місцевих органів влади у створенні умов для культурного розвитку.

Народна депутатка України від Волині, перша заступниця голови Комітету з гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич наголосила на важливості культури як ключового елемента збереження національної ідентичності, особливо в умовах війни.

Вона підкреслила, що культурна та гуманітарна сфери є надзвичайно важливими для збереження національної ідентичності, але існуючі законодавчі та економічні заходи можуть бути недостатніми.

Читати ще: Осіння сесія ПАРЄ офіційно завершена. Ірина Констанкевич про основні результати для України

Основні проблеми культурної сфери, зокрема на Волині

– Кадровий дефіцит: низька мотивація випускників мистецьких закладів працювати в сільській місцевості. Необхідне оновлення нормативної бази та введення нових посад у центрах культурних послуг (ЦКП).

– Недостатнє технічне забезпечення: потреба в сучасному обладнанні, як музичних інструментах та мультимедійній техніці.

– Розвиток культурної спадщини: активація діяльності ЦКП як центрів збереження нематеріальної спадщини та культурного діалогу.
Ірина Констанкевич також наголосила, що культура – це не лише спадщина минулого, а й основа для майбутнього розвитку.

Читати ще: «Ветеранська політика має бути пріоритетом для держави уже зараз», – народна депутатка з Волині Ірина Констанкевич

Важливим є розвиток креативних ідей, які можуть принести нові можливості для громад: як сільських, так і міських.

Особливий акцент був зроблений на бібліотеках та мистецьких закладах як на ключових елементах культурного життя, які забезпечують доступ до інформації, освіти та мистецтва.

Для подальшого розвитку цих закладів буде організовано окремий робочий стіл, де розглянуть шляхи їх модернізації.

Учасники також обговорили нові підходи до розвитку культурних послуг, які сприятимуть створенню сучасного простору для творчості та культурного обміну в громадах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus