USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Ірландія заборонила в'їзд українцям без дійсних біометричних паспортів

6 Червня 2024 22:51
З 5 червня 2024 року українці без дійсного біометричного паспорта не зможуть в'їхати до Ірландії. При цьому безвізовий в'їзд для наших громадян продовжує діяти, як раніше.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Міністерства юстиції Ірландії та Shengen news.

До цього моменту після вторгнення Росії в Україну українцям дозволяли в’їжджати до Ірландії з простроченими біометричними паспортами або внутрішніми паспортами, однак тепер країна скасувала такі тимчасові заходи.

«З 5 червня громадянам України, відповідно до розділу 4 Закону про імміграцію 2004 року, для в’їзду в державу потрібен дійсний біометричний паспорт. Поточним бенефіціарам тимчасового захисту в Ірландії важливо знати про цю вимогу, якщо планують тимчасово виїхати з країни», – йдеться у заяві.

Читати ще: В Ірландії збудують житло для сотень українців

Призупинення вимоги щодо біометричних паспортів для громадян України було узгоджено з практикою інших держав-членів Європейського Союзу відповідно до вказівок Комісії ЄС, пояснили у міністерстві.

«Ситуація змінилася після початку війни, тому важливо перейти від екстреного реагування до більш стійкого», – уточнили у відомстві.

У Мін'юсті підкреслили, що більшість громадян України, які їдуть до Ірландії, мають дійсні біометричні паспорти, тому нові зміни не заборонять їм в'їзд. Безвізовий в'їзд для українців продовжує діяти.

Читати ще: Ще одна країна хоче урізати виплати біженцям з України

Влада Ірландії також пояснила, що бенефіціари тимчасового захисту в Ірландії не втратять захист, якщо не матимуть дійсного біометричного паспорта, однак їм знадобиться дійсний біометричний паспорт для повторного в’їзду в Ірландію, якщо вони планують подорожувати за межами країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
відказник Показати IP 6 Червня 2024 23:37
То поїдемо в Голандію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus