USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

Іран завдав потужного ракетного удару по Ізраїлю

1 Жовтня 2024 22:20
Іран випустив по Ізраїлю 180 балістичних ракет.

Про це повідомляють Армія оборони Ізраїлю в мережі Х, The Times of Israel, пише Українська правда.

За інформацією The Times of Israel, Іран заявив, що запустив понад 100 ракет.

По всій території Ізраїлю лунали сирени повітряної тривоги.

ЦАХАЛ каже, що всі ізраїльські цивільні перебували у бомбосховищах.

Армія оборони Ізраїлю в соцмережах повідомляла громадянам, що система протиповітряної обори перехоплює ворожі ракети.

«Вибухи, які ви чуєте, є наслідком перехоплення або падіння снарядів. Система протиповітряної оборони наразі ідентифікує та перехоплює пуски», – йдеться у повідомленні.

ЦАХАЛ опублікував відео, як іранські ракети летять на Старе місто в Єрусалимі, святе місце для мусульман, християн і євреїв.
Речник ЦАХАЛу, контр-адмірал Даніель Хагарі звернувся у відеозверненні до ізраїльтян. Він повідомив, що з території Ірану в бік Ізраїлю були запущені ракети, і попросив усіх зберігати спокій, пильність і точно виконувати вказівки командування Армії оборони Ізраїлю.

Читати ще: США підтримують право Ізраїлю на самозахист, але закликають до дипломатії, – Остін

За його словами, система протиповітряної оборони добре функціонує, виявляючи і перехоплюючи загрози там, де це необхідно, але вона не ідеальна, тому необхідно сховатися у безпечне місце.

Хагарі наголосив, що ЦАХАЛ робить все необхідне для захисту цивільного населення і повністю готовий як до оборони, так і до атаки у відповідь, і знаходиться в стані максимальної готовності.

Як повідомило іранське державне телебачення, Іран заявив про запуск «десятків ракет» і попередив Ізраїль, що завдасть ще «більш нищівного» удару, якщо той відповість.

Пізніше ЦАХАЛ повідомив, що атака завершилася і дозволив населенню країни залишити укриття. Офіційний Ізраїль заявив, що Іран випустив 180 балістичних ракет. Про загиблих і руйнування наразі не повідомляється.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus