USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.46 10.58

Іран: на самописці збитого літака МАУ зафіксували лише 19 секунд розмови

23 Серпня 2020 17:29
На самописці збитого літака МАУ записано лише 19 секунд розмов, заявили в Ірані. Різниця в хронометражі запису і часом, який було зафіксовано між першим і другим вибухами, пояснюють імовірним пошкодженням самописців.

Глава іранської Організації цивільної авіації Турадж Зангане заявив, що на самописцях зі збитого українського літака авіакомпанії МАУ зафіксовано лише 19 секунд розмов після першого вибуху. Про це йдеться в опублікованому в неділю, 23 серпня, повідомленні на сайті організації, в якому ці висловлювання подаються як частина підсумкової доповіді, яку Іран планує оприлюднити пізніше, передає DW з посиланням на агентство АР.

Як повідомляється, шрапнель від першого вибуху уразила передню частину літака і ймовірно, порушила роботу самописців. Саме цим можна пояснити те, що між першим і другим вибух пройшло 25 секунд, у той час як самописці зафіксували лише 19 секунд розмов з моменту першого вибуху.

Також у повідомленні зазначається, що Іран закликає всі залучені країни утриматися від політизації аналізу даних з «чорних скриньок».

Нагадаємо, лайнер Boeing 737-800 МАУ, який прямував з Тегерана до Києва, розбився вранці 8 січня незабаром після вильоту з іранської столиці. Жертвами катастрофи стали 176 громадян шести країн – всі, хто перебували на борту. Тегеран офіційно визнав, що Boeing був збитий іранською стороною «ненавмисно» – літак був прийнятий за ворожу ціль.

Літак був збитий невдовзі після зльоту в Тегерані, коли протиповітряна оборона Ірану перебувала в стані підвищеної боєготовності. За кілька годин до цього іранські військові завдали ракетного удару по американській базі в Іраку після того, як військові США вбили в Багдаді іранського генерала Касема Сулеймані.

Пізніше іранська влада повідомила, що причиною авіакатастрофи стала людська помилка під час налаштування радарної системи в підрозділі протиповітряної оборони. Президент Ірану Хасан Роухані пообіцяв, що усі причетні до збиття літака МАУ будуть покарані.

Раніше іранська влада неодноразово відмовлялась передавати іншій країні бортові самописці зі збитого українського літака, а також переносила дати їхньої передачі. Але наприкінці липня Іран передав Франції «чорні скриньки» для розшифрування змісту бортових самописців, і вони були розшифровані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus