USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70

Іран атакував об'єкти США в іракському Ербілі. Відео

16 Січня 2024 08:41
У ніч проти 16 січня біля консульства Сполучених Штатів Америки у місті Ербіль в Ірані прогриміла серія вибухів.

Про це пише ABC News з посиланням на джерела в іракських службах безпеки.

Іранський Корпус вартових ісламської революції взяв на себе відповідальність за атаку, заявивши, що завдає ударів балістичними ракетами по «штаб-квартирах шпигунів» і «антиіранських терористичних зборищах в деяких частинах регіону».

В результаті ударів загинули чотири людини, серед них немає військовослужбовців коаліційних сил або американських військ. Також сили коаліції збили три безпілотні літальні апарати в районі аеропорту Ербіля. Над містом припинили повітряне сполучення.

Читати ще: США та Велика Британія завдали масованого удару по обʼєктах хуситів у Ємені

Джерело в Службі безпеки Іраку сказало журналістам, що бомбардування було дуже сильним – під ударом опинилися вісім об’єктів поблизу американського консульства. Зокрема, одна ракета впала на будинок високопоставленого чиновника курдської розвідки, а інша – на курдський розвідувальний центр. За словами джерел, три ракети врізалися в будинок відомого курдського бізнесмена, убивши його.
Як повідомляли, останнім часом хуситів систематично звинувачували в нападах на комерційні суда в Червоному морі.

Після однієї з найсерйозніших атак проти кораблів США, американські і британські сили масовано атакували військові об’єкти в Ємені.

В Ірані назвали цю атаку явним порушенням суверенітету і територіальної цілісності Ємену, а також порушенням міжнародного права.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus