USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Інвентаризація підорлика великого: в нацпарку на Волині закільцювали червонокнижне пташеня

Сьогодні 06:46
Працівники національного парку «Прип’ять-Стохід» на Волині знайшли гніздо з пташеням підорлика великого. Цей вид занесений до Червоної книги України, Червоного списку міжнародного союзу охорони природи, і низки міжнародних природоохоронних конвенцій.

Польові роботи з пошуку рідкісних хижих птахів у нацпарку тривали з квітня, відколи почався гніздовий період, розповів Суспільному директора з наукової роботи Михайло Химин.

Інших представників виду, окрім пташеняти, знайти не вдалося.

Читати ще: У Шацькому нацпарку поменшало рідкісного лелеки чорного. У чому причина

«Раніше гнізда підорлика великого були на території нацпарку. Цього року ми неодноразово спостерігали цих птахів під час полювання, але гнізд не виявили. Річ у тому, що цей вид досить складний у пошуку, тому не можемо однозначно сказати, скільки гнізд є», – сказав директор з наукової роботи.
Гніздо із пташеням виявили за 300 метрів від межі парку. Те, що фахівці натрапили і разом із колегою з Рівненського природного заповідника закільцювали підорлика великого, Михайло Химин називає вдачею.

Читати ще: У нацпарку на Волині виявили нові місця гніздування червонокнижних птахів

Як додав директор з наукової роботи нацпарку, знайдене пташеня – повністю оперене і вже за декілька днів може вилетіти з гнізда, щоб розпочати самостійне життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus