USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Інцидент на полігоні у Польщі: військові поцілили у школу та дитячий майданчик

Сьогодні 17:54
Унаслідок нічного інциденту зі стрільбою, що стався на полігоні у Польщі, кулі влучили в житловий будинок, а також потрапили в інші цивільні об’єкти, зокрема, на дитячий майданчик.

Про це повідомляє RMF 24, пише Європейська правда.

У п’ятницю вранці Головне командування Збройних сил Польщі лише повідомило, що внаслідок інциденту на полігоні Ожиш «рикошетом було пошкоджено будівлю, розташовану поруч зі стрільбищем». Це відбулось під час тренувань із союзниками з Румунії.

Пресофіцер 15-ї Гіжицької механізованої бригади, капітан Малгожата Місюкевич пізніше повідомила, що «одна з куль румунського підрозділу влучила у житловий будинок. На щастя, ніхто не постраждав».

Вона також повідомила, що не має інформації про те, чи були в будинку мешканці на той момент.

Читати ще: Військовий літак розбився у Польщі, пілот загинув

Натомість мер містечка Біла Піска Францішек Романкевич повідомив, що куля влучила через вікно у квартиру, де спав один з мешканців. Вона розбила шибку і врізалася в стіну. Сплячий чоловік був дуже наляканий, через це йому надали медичну допомогу. Але зараз все гаразд, він не заявляє про те, що хоче переїхати в інше помешкання.

За словами Романкевича, у цивільні об’єкти прилетіли не одна куля, а «як мінімум кілька» – сім або більше. Він зазначив, що кілька куль влучили у фасади житлових будинків, розташованих приблизно за 4 км від полігону, а також впали на територію школи, дитячий майданчик і пошкодили ворота магазину.
«Люди, які живуть у Білій Пісці, звикли до звуків пострілів, до того, що на полігоні майже постійно проходять навчання. Але до цього часу це ніколи не було пов’язано з подібними інцидентами», – підкреслив Романкевич.

Представники армії запевнили мера, що армія покриє матеріальні збитки. Інцидент розслідує військова поліція.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus