USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Іноземців дозволили приймати до української розвідки

14 Квітня 2022 21:26
На засіданні Верховної Ради від 14 квітня парламент прийняв 22 закони, які діятимуть, зокрема, в умовах воєнного стану.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк, пише 24 канал. Він зазначив, що чинності набули 2 законопроєкти, які регулюватимуть діяльність іноземних добровольців на території України.

Зокрема законопроєкт № 7240-1 «Про право прийняття осіб з іноземним громадянством до розвідки» дозволяє надати іноземцям можливість вступити до лав української розвідки на час воєнного стану в Україні.

«Проєктом закону пропонується передбачити право прийняття осіб, які мають громадянство іноземної держави або осіб без громадянства на військову службу до розвідувального органу Міністерства оборони України в період дії воєнного стану в Україні або на окремих її територіях», – йдеться у поясненні.

Крім цього, Парламент підтримав законопроєкт № 7242 про «Визначення строків проходження військової служби іноземцями та особами без громадянства».

Нагадаємо, що до сьогодні працівником розвідувального органу України не могла бути особа, яка має громадянство іноземної держави, або особа без громадянства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus