USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Іноземцям хочуть заборонити купувати нерухомість на Майорці та Ібіці

17 Січня 2023 07:35
Влада іспанських Балеарських островів, куди входять популярні курорти Майорка, Менорка та Ібіца, хочуть заборонити нерезидентам купувати нерухомість на їхній території.

Як пише The Guardian, це пов’язано з тим, що спровоковане заможними іноземцями зростання цін на житло в регіоні витісняє місцевих жителів і створює «селища-привиди» з порожніх будинків.

«Багато громадян Європи та інших країн можуть дозволити собі нерухомість за цінами, недоступними для громадян цих островів», – раніше пояснила президент Балеарських островів Франсіна Арменгол.

Схожа схема діє в Канаді, де запроваджена дворічна заборона на покупку нерухомості нерезидентами, за винятком іммігрантів і легальних резидентів. Віце-президент Балеарських островів Хуан Педро Ілланес попросив уряд Іспанії чинити тиск на ЄС, щоб дозволити островам ввести аналогічну заборону.

Читати ще: Дубай зафіксував рекордну кількість угод з нерухомістю завдяки росіянам

Ілланес визнав, що заборона буде суперечити європейському принципу вільного пересування. Однак є прецеденти, наприклад, в Австрійських Альпах, які ЄС визнав територіями культурного значення або природної краси, які слід захищати від «надмірного тиску ззовні».

Одночасно уряд Балеарських островів хоче домогтися, щоб влада Іспанії «приборкала» ціни на житло в регіоні, оголосивши острова «стресовою зоною», яка визначається як місце, де орендна плата або вартість іпотеки перевищує 30% середнього місцевого доходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Січня 2023 10:56
"Біженці" з країн СНД викупили більшість землі, місцеві мешканці були в шоці коли бачили нові ексклюзивні авто нещасних біженців. Хто не вірить можете погуглити як місцеві знімають на телефони різні суперкари і "позолочені" авто з нашими номерами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus