USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Іноземець віз через Волинь незадекларовані товари для коней на 190 тисяч: як його покарали

18 Вересня 2024 23:09
На Волині оштрафували на 5100 гривень громадянина Німеччини, який ввозив на територію України товари для коней без їх декларування.

Про це йдеться у постанові Любомльського районного суду.

Порушення Роман Р. скоїв 16 липня 2024 року, коли їхав з Польщі в Україну через пункт пропуску «Устилуг». Чоловік віз в автомобілі Renault Trafic товари для коней, які не задекларував за встановленою формою.

Митники виявили у машині добавку для витривалості тварин, добавку від крепатури, вітаміни, протизапальні знеболювальні і заспокійливі препарати. Загальна вартість товарів становила 190 тисяч гривень, а вага – 68 кілограмів.

Читати ще: Віз онкохворого тестя на лікування: киянина судили за спробу перетнути «Устилуг» з підробленими документами

Дії німця класифікували за ч. 3 ст. 471 Митного кодексу, тобто як недекларування товарів, що підпадають під заборони або обмеження щодо ввезення на територію України.

На суд чоловік не з’явився, хоча його належним чином повідомляли про дату та місце розгляду справи. Вина підтверджена протоколом, контрольним талоном, письмовими поясненнями, актом про проведення митного огляду, службовою запискою інспектора митниці.

Романа Р. визнали винним і призначили йому штраф у розмірі 5100 гривень з конфіскацією товару для коней. Також він заплатить близько 1000 гривень судових витрат.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus