USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Індія схвалила першу у світі ДНК-вакцину від коронавірусу

21 Серпня 2021 20:35
В Індії схвалили для екстреного використання першу в світі ДНК-вакцину від коронавіруса – трьохдозову ZyCoV-D.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Згідно з проміжним дослідженням, проведеним виробником вакцини, індійською компанією Cadila Healthcare, трьохдозова ZyCoV-D запобігла симптоматичному захворюванню у 66% вакцинованих.

ZyCov-D є першою вакциною від COVID-19 в Індії, яка вводиться без застосування голки: щеплення роблять за допомогою одноразового безголкового ін’єктора, який використовує вузький потік рідини для проникнення через шкіру.

Компанія Cadila Healthcare планує виробляти до 120 мільйонів доз своєї вакцини щороку.

ДНК-вакцина, як і решта, «вчить» імунну систему боротися з вірусом. При цьому, як наголошується, ДНК-вакцини мають низку недоліків: ввести плазміду ДНК в ядро людських клітин дуже важко, особливо у дорослих. Попередні ДНК-вакцини добре зарекомендували себе на тваринах, але не на людях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 21 Серпня 2021 20:59
ну і звичайно, серйозних клінічних досліджень ніхто не проводив, тому наслідки застосування цієї вакцини непередбачувані

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus