USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Ілон Маск запропонував Україні віддати території та капітулювати

3 Жовтня 2022 21:51
Американський мільярдер, глава SpaceX Ілон Маск запропонував завершити російсько-українську війну, віддавши частину української території Росії.

До своїх читачів у Twitter Маск звернувся з опитуванням, як вони бачать закінчення війни.

Маск вважає, що мир може наступити після того, як Україна відмовиться від Криму, який, за його словами, нібито був «помилково» переданий Україні Хрущовим. У цьому випадку останнє слово має бути за самим народом.

Ще у варіантах – забезпечення Україною водопостачання окупованого Криму і нейтралітет.

Користувачам він дав два варіанти («так» або «ні») проголосувати за наступне:

– Провести повторне голосування в анексованих росією регіонах під наглядом ООН. Росія йде, якщо на це буде воля народу.

– Крим формально входить до складу росії, як це було з 1783 року (до «помилки» Хрущова).

– Гарантується водопостачання Криму.

– Україна залишається нейтральною.

Він не зупинився на цьому і написав ще один твіт, у якому спробував пояснити свою позицію, проте українці його не зрозуміли.

«Росія проводить часткову мобілізацію. Вони підуть на повну військову мобілізацію, якщо Крим у небезпеці. Смерть з обох боків буде тотальною. РФ має населення втричі більше, ніж Україна, тож перемога України в війні малоймовірна. Якщо ви дбаєте про народ України, шукайте миру».

Тисячі користувачів не змогли стримати емоції. Під постом про опитування вони висловили Маску все, що думають про таку пропозицію миру. Відгукнувся навіть старший радник при Конгресі США Пол Массаро: «Україна звільняє всю свою суверенну територію. Росія деколонізується, демілітаризується і денуклеаризується». Його відповідь набрала навіть більше лайків, ніж пост Маска.

Президент України Володимир Зеленський запитав: «Який Ілон Маск вам подобається більше? Той, який підтримує Україну, або той, який підтримує Росію?»
А колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник просто його «послав»: «Пішов на*уй» – моя дипломатична відповідь».

Радник голови ОП Михайло Подоляк заявив: «Україна звільняє свої території. Включно з анексованим Кримом».

Київське англомовне видання «KyivPost», своєю чергою, зазначило: «Ілоне, ти крутий хлопець, і спасибі за Starlink, але було б дуже добре, якби ти проводив голосування щодо тих речей, у яких ти обізнаний. Ми не проводимо голосування по апартеїду і Нельсону Манделі».

Український журналіст-розслідувач Bihus.info Данило Мокрик звернув увагу на логічну помилку в пості Маска: «Змішання навіть таких базових політичних термінів, як «вибори» і «референдуми», мабуть, не заважає пропонувати великі геополітичні рішення і оцінювати історичні політичні ходи («помилка Хрущова», лол)».

Крім того, Маск повідомляє про масштабну атаку ботів на нього. А цінні папери Tesla впали майже на 9%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
скептик Показати IP 3 Жовтня 2022 22:05
таких масків у світі як гною. всіх не переслухаєш.
Андрій Показати IP 3 Жовтня 2022 22:40
Знову манчіпуляція він не запропонував він запитав....
Анонім Показати IP 3 Жовтня 2022 23:45
треба щоб хтось тому Маску сказав,що рашисти переконані,що воюють в Україні з 'америкосами і англо-саксами', якими нажаль тут і не пахне. Не знаю чим там ті англо-сакси не догодили рашистам, але якщо то капітулювати і щось там росії віддати , наприклад, Аляску, мусять вони - американці,якщо у них є таке бажання,а не ми українці. Крім того півсвіту переконані,наприклад, Китай,Індія,країни Африки,Азії,Південної Америки, що це війна росії з США. То чому ми маємо в цій війні щось віддавати росії чи капітулювати. Я бачу там в США більшість і не здогадується,що за версією рашистів і півсвіту вони є воюючою стороною.
Янеробот Показати IP 4 Жовтня 2022 05:18
Не впізнаю Маска. Може, все-таки, його зламали?
Правда Показати IP 4 Жовтня 2022 07:38
Як завше Маск курнув,хоча і інтелектом він не дуже вирізнявся.Прикро.Він так і не зрозумів,хто такі УКРАЇНЦІ,як і багато ще хто.Слава ЗСУ!
Правда Показати IP 4 Жовтня 2022 09:09
Волю Квебеку.Вимагаємо референдум і незалежність...Московія-маленьке царство.Все інше вона окупувала і анексувала.Подаруйте вже йому хтось глобус і підручник історії(вже Притула подарує).
Альфред Показати IP 4 Жовтня 2022 09:17
Він створює собі наступний привід викупити якісь свої акції на зниженні через медійні бурління
Клава Показати IP 4 Жовтня 2022 16:53
нехай розпитає про "похєревшу все і вся сволочну країну" своїх співвітчизників, котрі нещодавно звільнились з рашистських катівень через Саудівську Аравію..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus